PORTUGAL

1. FRANCESINHA:

2. SALDA BEDEA:

Francesinha Portugaleko sukaldaritza modernoko sandwich bat da. Barietate ezagunena Oporton egindakoa da, bere jatorrizko hiria. Molde txigortuko ogi xerra bat da, hestebete eta haragi mota ezberdinez betea. Gero, molde txigortuko ogi xerra batekin eta gazta-xerrekin estaltzen da, ondoren gratinatzen dena eta saltsa pikantean bainatzen dena.

Salda berdea Portugalgo plater nazionaletako bat da, eta oso preziatua da Portugalgo sukaldaritzan. Patata pure batez egindako zopa bat da, couve-galega tira batzuekin batera, kolore berde bereizgarria ematen diona. Portugalen, errezeta tradizionalak gomendatzen zuen jaiegunetan salda horretan chouriço (tora) zatitxo batzuk jartzea.

Caldo_verde (1)

3. LOS PASTÉIS DE BELEM:

Belengo pastelak (portugesez: pastéis de Belém), esnegain pastela ere deituak, 8 zentimetroko diametroa duten kremazko tartaletak dira, ia berrehun urtetan argitu ez den eta, ustez, planetan hiru pertsonak baino ezagutzen ez duten errezeta sekretu baten arabera eginak. Portugalgo sukaldaritzaren espezialitaterik bereizgarrienetako bat dira.

4710984715_035681fb59_b

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies