ITALIA

1. PIZZA

2. ESPAGETIAK

Pizza Italiako gastronomiaren platerik ezagunena da. XVII. mendean sortu zen Napolin, eta gaur egun gozatzen dugun bezala egiten hasi zen.

Bere izena spago hitzetik dator (italieraz, lokarria). Espagetiak kontsumitzen ziren jada XI. mendean. Garai hartan ohikoena oliba-olioa, gazta eta piperbeltzarekin jatea zen, baina XII.mendetik aurrera tomate saltsarekin jaten hasi ziren.

3. TIRAMISU

Postre ospetsu hau Italiako gozogintzaren ikurra da. Baina bere jatorria duela gutxikoak dira, aurreko mendeko hirurogeikoak hamarkadan gutxi gora-behera. Ikerketen arabera, tiramisuaren jatorria Veneta eskualdeko herria batean kokatzen da, Treviso deitua.

tiramisu-4098241_1920

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies