GREZIA

1. MOUSAKÁS:

2. SPANAKOPITA:

Mousaka, Balkanetako eta Ekialde Ertaineko plater tradizional bat da, berenjenaz egina, bereziki Palestinako sukaldaritzan ezaguna. Bertsio greziarra, nazioartean ezagunena dena, arkume haragi xehatuaren geruzaz, berenjena xerradetaz, eta tomatez osatuta dago eta bexamel saltsa batez estalia dago.

Spanakopita pastel gazitu greziar bat da, espinaka zatituz, feta gaztaz, tipulaz, arrautzaz eta hainbat ongailuz betea. Betegarria gurinez edo oliba-olioz igurtzitako aho-masako geruzetan biltzen da eta zartagin handi batean sukaldatzen da.Azkenik zatika ebakitzen da zerbitzatzeko.

3. AMYGDALOTA:

Amygdalota glutenik gabeko almendra gaileta bat da, Grezian oso ezaguna dena eta kafe greko bero baten osagarri ezin hobea dena. Familia edo lagun arteko bilera izan, Amygdalotak garai oneko harreman beroen irudiak islatzen ditu. Elikagai hau, pixka bat alda daiteke Greziako toki ezberdinetan, baina almendrak dira nagusi eskualde guztietan.

coconut-cake-4575972_1280

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies